Οκτώβριος: Ο ιδανικός μήνας για να κάνετε restart και για skin resurfacing!

Ctrl+Alt+Delete and RESTART

Μετά το καλοκαίρι το δέρμα έχει ανάγκη να διαγράψει ό,τι το βαραίνει και το κουράζει προκειμένου να κάνει RESTART και να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του. 

Πώς γίνεται αυτό; 

Με περιποίηση και επαγγελματική φροντίδα μας λέει pHformula Skin Specialist Μαργαρίτα Τσιαρκέζου και εξηγεί γιατί είναι σημαντικός ένας βαθύς pHformula καθαρισμός ως πρώτο βήμα.  

«Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο του καλοκαιριού έχεi αφήσει στο δέρμα προβλήματα όπως αφυδάτωση, ερυθρότητα, πανάδες, έξαρση λιπαρότητας. Για να ΜΗ γίνουν όλα αυτά μόνιμα κατάλοιπα χρειάζεται αρχικά μια επίσκεψη για βαθύ καθαρισμό και θεραπεία στον ειδικό pHformula Skin Specialist και συστηματική φροντίδα με δερμοκαλλυντικά pHformula, πλούσια σε βιταμίνες, ρετινοειδή και πεπτίδια που θα επαναφέρουν το φυσιολογικό PH και θα ενισχύσουν την ενυδάτωση και την θρέψη της επιδερμίδας».  

Ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας με pHformula με άλφα – υδροξυοξέα (ΑΗΑ) βραδείας αποδέσμευσης είναι εξειδικευμένος ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δέρματος. 

Διαβάστε ακόμα: Τι κάνω με το λιπαρό δέρμα; Μύθοι και πραγματικότητες

Ενεργοποιείται η κερατόλυση, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από την κεράτινη στοιβάδα, ενώ παράλληλα ξεκινά η διαχείριση της όποιας δερματικής διαταραχής καθώς διενεργείται ελεγχόμενη χημική αναδόμηση του δέρματος. Τι σημαίνει αυτό: Το δέρμα αναγεννάται από «μέσα προς τα έξω», ανακτά τις φυσιολογικές του λειτουργίες και αποκτά τη συνολική του υγεία.

Στη συνέχεια είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας προϊόντα κατάλληλα για το φθινόπωρο για την καθημερινή συνταγή φροντίδας του δέρματός μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπλαση, ενδυνάμωση και ανάκτηση της ισορροπίας του δέρματός μας μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα.

Τα Must Have pHformula προϊόντα για θεραπεία του δέρματος στο σπίτι το φθινόπωρο

1. ΝΕΑ D.E.R.M.A.B.R.A.S.I.O.N. cream 

Ένα εντελώς ΝΕΟ προϊόν -παρόμοιο με το αντίστοιχο επαγγελματικό- διατηρεί τα αποτελέσματα της επαγγελματικής θεραπείας και ενισχύει την ελεγχόμενη απολέπιση και την απομάκρυνση σμήγματος. 
Ένας απαλός συνδυασμός σαλικυλικού οξέος και ρετινόλης συμβάλλει στην επιφανειακή απολέπιση και την κυτταρική ανανέωση, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και βοηθά στην αποκατάσταση των φυσιολογικών επιπέδων υγρασίας-λιπαρότητας. 

2. VITA creams: Στη συνέχεια πρέπει να ανατροφοδοτήσουμε το δέρμα με Βιταμίνες. Λίγοι γνωρίζουν ότι η θαμπή, άτονη, κουρασμένη, με ρυτίδες όψη αποτελεί ένδειξη έλλειψης των σημαντικότερων βιταμινών. Το δέρμα, την περίοδο του καλοκαιριού χάνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις βιταμίνες του και συγκεκριμένα από τις «βιταμίνες ομορφιάς». Τα βιταμινούχα προϊόντα της pHformula έχουν σχεδιαστεί με βιοτεχνολογική καινοτομία για να μεταφέρουν υψηλές συγκεντρώσεις συγκεκριμένων βιταμινών για τη θρέψη, την επούλωση και προστασία του δέρματος. 

A B C Masks || Serums || Creams
A για Αναζωογόνηση
B3 για Εξισορρόπηση
C για Αντιοξείδωση

V.I.T.A. A, V.I.T.A. B3 & V.I.T.A. C σε μορφή ορού, μάσκας ή κρέμας. Οι τρεις βιταμίνες με τα υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης παρέχουν ένα σύστημα 24ωρης θρέψης, επούλωσης και προστασίας για όμορφο, υγιές, λαμπερό δέρμα.
Οι μάσκες ανάπλασης, ενυδάτωσης και θρέψης είναι αυτές που θα επαναφέρουν το φυσιολογικό pΗ μετά από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Εφαρμόζονται μία με δύο φορές την εβδομάδα η κάθε μια μόνη της ή συνδυαστικά. 

Οι ενυδατικές βιταμινούχες κρέμες προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ένα αόρατο φιλμ που συγκρατεί την υγρασία. Η κρέμα V.I.T.A.A βοηθά στη ρύθμιση της κυτταρικής διαφοροποίησης και διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, η V.I.T.A. B3 με εξαιρετικά αποτελεσματικό και πολύ-λειτουργικό Νιασιναμίδιο στην υψηλότερη συγκέντρωση, παρέχει υψηλά αντιγηραντικά οφέλη και θεραπευτικές ιδιότητες στις καφέ κηλίδες, η V.I.T.A. C με  μέγιστη συγκέντρωση βιταμίνης C, βοηθάει στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία, αντιμετωπίζει δυσχρωμίες και ρυτίδες και η αντιοξειδωτική της δράση επιταχύνει το μηχανισμό φυσικής επιδιόρθωσης του δέρματος.

Το φθινόπωρο είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να εντάξετε στη δερματική σας φροντίδα μια σύγχρονη τάση, το Skin layering!
 

Με την καθοδήγηση του pHformula Skin Specialist επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σας τα οποία εφαρμόζονται το ένα μετά το άλλο. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ξεκινάμε πάντα με την πιο λεπτή υφή και συνεχίζουμε με την πιο πλούσια. 

Tip: Το serum πρέπει να μπαίνει  πριν την ενυδατική κρέμα, γιατί έτσι μπορεί να εισχωρήσει και στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος και να προσφέρει σε βάθος τις ευεργετικές του ιδιότητες. 

Κι ας μην ξεχνάμε: Επειδή είναι φθινόπωρο (και σε λίγο χειμώνας) ο ήλιος δεν είναι ακίνδυνος, το αντίθετο μάλιστα! Οι επικίνδυνες ακτίνες του είναι πάντα εδώ. Για το λόγο αυτό το αντιηλιακό ανήκει στην καθημερινότητα.

CC cream spf30+  με χρώμα για κάλυψη των ατελειών, βιταμίνη Α και βιταμίνη C  που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική ανανέωση ενώ πραστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Extra tip: Προσοχή στα ροφήματα, ειδικά με καφεΐνη, η οποία ξηραίνει το δέρμα εκ των έσω. Kάθε κούπα καφέ είναι καλό να αντισταθμίζεται με τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό!

Θερμές ευχαριστίες στην αισθητικό, Μαργαρίτα Τσιαρκέζου, Margaritas LASER & Beauty Lab, 33 Βασιλικού Αναβαργός, Τ:99 48944

el